С участието на 32 отбора от IT сектора и сродни фирми и организации в зала "Христо Ботев" започна 12-то издание на IT Лигата. Тимовете са разделени в 8 групи по 4 отбора, като след изиграването на срещите всеки срещу всеки в групите, първите два отбора от всяка група продължават в директните елиминации.

В дебютната си среща в група "А" традиционният участник в Лигата - съставът на Сап Лабс - спечели с 4:0 срещу отбора на Опенкод. Два гола за победителите реализира Кирил Стоянов, а с по едно попадение се отчетоха Валентин Иванов и Ралин Чимев.

Във втората среща от групата един срещу друг излязоха съставите на Телерик и Булгартрансгаз. За съжаление в мача преобладаваха повече грубите и неспортсменски прояви. Крайният резултат е 4:0 в полза на Булгартрансгаз, като точни бяха Бисер Костов на два пъти и Дарин Ашиков също на два пъти. В края на срещата двама състезатели от победителите получиха червени картони и ще бъдат наказани от организаторите на турнира, които ще вземат мерки за недопускането на неспортсменски и груби прояви.

В последната среща за деня и първа в група "В" проспериращият тим на Проксиад спечели с 4:1 срещу дебютанта в Лигата Зеебургер. Точни за победителите бяха Димитър Митрев, Васил Василев, Христо Бижев и Георги Иванов, а почетното попадение за Зеебургер бе дело на Стоян Писов.

Резултати:
група "А"
Сап Лабс - Опенкод 4:0
Телерик - Булгартрансгаз 0:4

група "В"
Проксиад - Зеебургер 4:1

Програма:
23.06 (вторник)
група "В"
20:30 Кодикс - МВ България

група "С"
21:15 Лирекс - Хюлет Пакард
22:00 Куикстарт - GB Services