Днешното домакинство е второто от общо трите, които тимът на Ст. Джонстън има в рамките на само осем дни. През изминалия уикенд отборът загуби от Мъдъруел - първият най-силен тим в Шотландия след грандовете Селтик и Рейнджърс, с катастрофалното 0:3.

Днес му предстой второто домакинство от серията и то е може би най-лесното, като се има предвид, че следващата събота тук ще гостува и Селтик и така да се каже за Ст.Джонстън този мач е единственият, от който тимът може да се излезе с пълен актив точки от трите си домакинства.

С една победа днес Ст.Джонстън ще се откъсне на цели седем точки пред конкурентите си за класиране е Лига Европа Хартс и Килмарнък, което ще го бетонира на този етап на четвъртото място, даващо право на участие в континенталните турнири догодина.

Ст.Джонстън е безспорно класен тим, който от седемнадесет мача в първенството има едва пет загуби, а във всичките си гостувания, общо девет, има една единственна загуба и преди няколко кръга направи 0:0 като гост на Рейнджърс, което още веднъж показва класа на фона на останалите тимове в Шотландия, различни от първите два в таблицата.

Абърдийн е с равни точки с последния тим в класирането и се бори да не изпадне, като в последно време се чуват и слухове, че причината тима да е в доланата половина на таблицата е финансова. Абърдийн няма победа като гост все още, катоот осем излизания загуби шест и е отбелязал едва четири гола, което показва безпомощността на тима в гостуванията.

След няколко дни Абърдийн домакинства на предпоследния в моментното класиране Хибърниън и след това гостува на друг пряк конкурент в борбата против изпадане Инвърнес и изглежда, че това са мачовете на истина за Абърдийн. Тимът се бори за всяка точка предвид ситуацията, в която се намира и историята, която притежава, но днес срещу опонент с известна клас и поставена конкретна цел едва ли ще има шанс. Освен това и в самите играчи на Абърдийн вероятно ще се прокрадва мисълта за предстоящите мачове с преките конкуренти, където с една евентуална победа взимат три точки, а и "помагат" на опонента да се доближи до втория ешалон, колко и много мачове да има до края.

Всички тези обстоятелства ме карат да смятам, че днес Ст.Джонстън няма да пропусне да вземе трите точки.

Прогноза:Победа за Ст.Джонстън

Сигурност : 70 %

Автор: Георги Сотиров