Това в двубой от турнира за купата на Португалия, който отваря широко вратите пред тима на Спортинг при победа да заслужи дългоочаквания трофей на домашна сцена.

Спoртинг Лисабон изостава на шест точки от другите два гранда Бенфика и Порто в първенството, което не е дори и преполовено още! Изисква се голяма доза постоянство и евентуално доста грешки от стана на конкурентите, за да може тимът от Лисабон да заеме някое от двете челни места в таблицата, което е трудно да се повярва.

Шансовете за титла пред тима са по-скоро утопични, отколкото теоритични и мисля, че и самия треньор Домингош Пасиенсия и играчите осъзнават това, като единствен приоритет на тима в Португалия е точно спечелването на тази купа.

Тимът в момента е в процес на създаване и обиграване предвид, че преди началото на сезона бяха привлечени 14 нови попълнения и нов треньор, който има нужда от време, за да утвърди идеите си. Затова, както подчертах не трябва да се очаква постоянство от тима в първенството, но в този турнир ако "лъвовете" изиграят няколко мача на високо ниво, може да се окаже носител на трофея.

Днешният мач е страхотна възможност пред тима на Спортинг, защото останалите грандове в Португалия Порто и Бенфика вече бяха елиминирани от тази надпревара и сега фаворита е Спортинг, а именно неговият днешен опонент е единственият му по-сериозен подгласник. Простичко казано с победа днес Спортинг елиминира най-силния си конкурент, изиграва минифинал преди финала и продължава напред към трофея.

На стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон днешните домакини са безпощадни като имат девет поредни успеха в различните надпревари, а Маритимо показа, че не може да се мери с големите отбори, като скоро загуби от Бенфика вкъщи и от Порто навън и днес подобен сценарий е повече от вероятен.

Играчите привлечени в сегашния отбор на Спортинг от треньор Домингош Пасиенсия, са млади и с огромно желание за доказване, спечелване на трофеи и евентуални бъдещи трансфери в големите европейски грандове, като това става със силна игра и завоюване на трофей. Играчите осъзнават това, а и името Спортинг Лисабон ще окаже влияние и вероятно ще видим отбора в следващата фаза на турнира, чакащ поредната си жертва по пътя към торфея.

Прогноза: победа за Спортинг Лисабон

Сигурност: 80 %

Автор: Георги Сотиров