Със срещата Сап Лабс - Си Ес Си започнаха директните елиминации на 12-ото издание на IT лигата. Двата тима се счепкаха здраво в битката, но заложиха повече на предпазливостта и логично не можаха да си отбележат голове. Първата серия от по 5 дузпи пропуснаха Калоян Шкуртов от Си Ес Си и Кирил Стоянов от Сап Лабс. Така се стигна до новия серия от дузпи, но още при първата Борис Костадинов от Си Ес Си пропусна, изпращайки Сап Лабс на четвъртфинал.

И втората среща от вечерта също бе решена след изпълнение на дузпи, като Проксиад и Джонсън Контролс завършиха 1:1 в редовното време след голове на Георги Иванов за Проксиад и Даниел Захариев за Джонсън. При дузпите състезателите на Проксиад бяха безгрешни, а голмайсторът за Джонсън Дани Захариев пропусна и с това даде победата на Проксиад.

В третия осминафинал трикратният победител в Лигата Телелинк надделя категорично с 5:0 над GBServices. По два гола за успеха реализираха Валентин Игнатов и Петър Петров, а петият гол бе дело на Филип Николов.

Софтуеър АГ също се класираха за четвъртфиналите, побеждавайки с 4:1 дебютантът в Лигата Интеркомпонент. По два гола за успеха реалзираха Атанас Костадинов и Вангел Костадионов, а почетното попадение за Интеркомпонент бе дело на Цанко Вълов.

Осминафинали:

Сап Лабс - Си Ес Си 0:0 (5:4 след дузпи)

Проксиад - Джонсън Контролс 1:1 (6:5 след дузпи)

GBServices - Телелинк 0:5

Софтуеър АГ - Интеркомпонент 4:1

Временно класиране при голмайсторите:

1. Васил Генов (Станга) - 8 гола

2. Кирил Глушков (Евроком) - 7 гола

3. Бойко Нисторов (Си Ес Си) - 6 гола

Руслан Ангелов (Лирекс) - 6 гола

Атанас Тодоров (Софтуеър АГ) - 6 гола

Васил Василев (Мин. на правосъдието) - 6 гола

7. Валентин Игнатов (Телелинк) - 5 гола

8. Александър Гавазов (Банксервиз) - 4 гола