Фулъм спечели предишните си две домакинства и набра добър точков актив, който му дава спкойствие след слабия старт на кампанията. Тимът играе колебливо като домакин, като единстевеният проблясък беше пробедата над колебливия гост Ливърпул.

Лондончани ще играят освободено и с типичните за тях флангови атаки, предвид концепцията, която налага Мартин Йол, като този стил е точно по вкуса на "червените дяволи".

В гостуванията си Юнайтед се опитва да задържа топката с разиграване в центъра на терена и да изчаква включвания на крилата си в пространството зад гърба на противниковите крайни защитници, които точно при Фулъм участват доста акативно във атаките по флана и днес вероятно ще отворят доста пространства за голови възможности пред "червените дяволи".

В предишните си три домакинства Фулъм успя да не загуби срещу Юнайтед, като последния двубой тук Фулъм изравни в последната минута и фиксира резултата на 2:2

Преди това лондончани бяха клиенти на манчестърсия тим и Юнайтед не им прощаваше независимо къде се играеше двубоя.

Днешният мач е от особено значение за Манчестър в цялостната стратегия в надбягването със Сити за първото място! След този мач момчетата на сър Алекс Фъргюсън има две домакинста поред срещу доста посредствени съперници и гостуване на Нюкасъл.

Манчестър Сити е със осем победи от осем мача като домакин и серия ще приключи, дали днес срещу Сток Сити или в някое от близките домакинства, то това безспорно ще се случи. Все пак това е английска Висша лига. При всички тези обстоятелства за "червените дяволи" остава единствено да свършат днес своята работа в Лондин и да си тръгнат като победители.

Прогноза: победа за Манчестър Юнайтед

Сигурност: 70 %

Автор: Георги Сотиров