Точно когато всички в Рома мислеха, че кризата вече отдавна е отминала, всичко започна да се повтаря с двойно по-голяма сила. Неприятна загуба с 1:2 от Сампдория като гост сложи край на победната серия на „джалоросите" в последните 3 мача, в които влиза и успех над лидера в Серия „А" Милан.

Поражението на стадио „Луиджи Ферарис" отпуши куп скандали в лагера на римляните. Първо част от феновете и дори футболисти от клуба се нахвърлиха върху грешника Жуан, който на практика подари победата на генуесците.

Само ден по-късно капитанът и легенда на клуба Франческо Тоти изригна срещу треньора Клаудио Раниери, като дори намекна, че може да напусне отбора. Предвид всички тези неблагоприятни събития, можем да предположим, че „джалоросите" ще имат проблеми и срещу борещия се за оцеляване тим на Чезена.

В последните три срещи новаците в елита са в подем, записвайки две победи и равенство. Освен това, трябва да припомним, че Чезеа успя да стигне до равенството 0:0 срещу Рома на стадио „Олимпико" през първия полусезон. За Рома ще липсва вратарят Жулио Серджо, който бе изгонен срещу Самп, а домакините ще могат да разчитат на всичките си основни футболисти.

Нашата прогноза: 1Х