Анализаторът на Topsport.bg - Велислав Вуцов, днес се спира на изиграните първи мачове от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Ето какво каза Вили:

Получиха се съвсем очаквани резултати в първите мачове от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Изненади нямаше, в частност и аз не съм изненадан с нищо. Победите на водещите ни отбори са съвсем резонни в тази част от надпреварата. Направи впечатление, че въпросните тимове подхождат изключително сериозно, защото освен, че спечелиха, те го направиха с много голове, с голяма разлика. Другото доказателство за това ми твърдение - играха с оптималните си състави, поне повечето. Имаше възможност да използват по-млади и опитни футболисти, които рядко получават шанс за изява, но не стана. Пак казвам - с малки изключения.

Още преди началото на сезона беше ясно, че има голяма разлика между отборите от „А" и „Б" професионална футболна група. Това се видя именно в тези мачове от 1/16-финалите за Купата. Сега водещите отбори в „А" група с лекота сгазиха своите противници. Най-очевидна бе разликата в класите в двубоите ЦСКА - Хасково, Славия - Пирин (Разлог), Ботев (Пловдив) - Невтохимик и Левски- Пирин (Гоце Делчев). Разбира се, да отбележим, че Нафтата и Пирин са от елита, но...

Може би изненадата в този кръг на надпреварата е победата на отбора от „В" група Созопол над втородивизиония Академик (Свищов).