За да попречи на Марсилия да стане шампион през 1999 година, отборът на Пари Сен Жермен оставя Бордо да спечели на  „Парк де Пренс" с 3:2 след  „оспорван" развой на мача.  Дванайсет години по-късно, бившият футболист на ПСЖ Франсис Ласер обяснява,  че не е дал всичко от себе си във въпросния мач.

Ситуацията тогава е следната. В последния кръг на първенството 1998/1999 тимът на Марсилия печели в Нант с 1:0 и със 71 точки се вижда вече шампион, защото Бордо в същото време има 69 точки. При реми ще има 70.

На „жирондинците„ е нужна победа в Париж, за да станат шампиони. В 18-ата минута Силвен Вилтор открива за гостите от Бордо. В 57-ата минута Бруно Родригес от ПСЖ изравнява . В 62-ата минута отново Силвен Вилтор покачва на 2:1 за гостуващия тим. В 77-ата минута ПСЖ изглеждат любители на честната игра, и правят чрез Адаилтон Мартинс 2:2. Но само привидно. За да се стигне до 89-ата минута и паса на Лилиян Лаланд към Паскал Фейндуно, който с удар от ляво по диагонала матира Бернар Лама за 3:2 за Бордо.

По този начин Бордо изпреварва Марсилия в крайното класиране и завършва със 72 точки. От тогава остана да тегне съмнението върху този мач - дали парижани са играли с пълна сила, или са искали да прецакат своя вечен враг само и само Марсилия да не стане шампион.

Днес, 39 годишният бивш защитник на Пари Сен Жермен Франсис Ласер повдига завесата върху този мач пред "Радио Монте Карло".  Ето какво казва в прав текст бившият бранител на парижани: "Наистина, не дадох всичко от себе си в тази среща. Даже мога да кажа, че нарочно си влачех обувките по терена през цялото време. Подготовката ни за този мач не бе от най-тежките.

Направо казано не бяхме готови на сто процента да играем срещу Бордо. Като състезател на ПСЖ тогава, и като човек, който е роден в Париж, исках много повече титлата да отиде в Бордо, а не в Марсилия. Убеден съм, че ако се бе получил обратния вариант и ние трябваше да станем шампиони, от Марсилия щяха да реагират като нас", убеден е Ласер.