Спортният директор на Левски Георги Иванов и неосъществения „син" треньор Димитър Димитров влязоха в задочен спор чрез медиите. Гонзо обяви, че Херо така и не му е дал списък с играчи.

Димитров реагира като ужилен и веднага разкри имената, които е набелязал по време на скаутската си визита в Холандия.

На повечето любители на футбола, десетината имена, хвърлени от Херо в медийното пространство не говорят почти нищо. Тези, които обаче следят холандския футбол малко по-отблизо, няма как да не повдигнат учудено вежди.

Нека започнем с последното, обявено от Херо име - Жаршинио Антониа.

„Единствено за последния трябваше да платим минимална, символична сума", твърди Херо. Това обаче е безкрайно далеч от истината.

Антониа, който е титуляр за Гронинген и наскоро профука две-три чисти положения срещу Аякс на „Амстердам Арена" далеч нямаше да струва малко на затъналия в дългове Левски.

Истината е, че Гронинген взе Антониа през миналото лято за сумата от 200 000 Евро. При това след голямо пазарене с тогавашния му клуб Го Ахед Ийгълс. Причината той да струва „само" 200 бона бе фактът, че контрактът му с „орлите" изтичаше през лятото на 2015-та. Крилото подписа договор за 3 години с клуба от Северна Холандия. Каквото и да се опитва да внушава Херо, няма как този играч да струва по-малко само няколко месеца по-късно. Точно обратното, цената му със сигурност се е повишила. В интерес на истината, в момента, при тази ситуация на „Герена", Антониа е точно толкова недостижим за Левски, колкото и Кристиано Роналдо!

Минаваме по-нататък в списъка на Херо. Прави впечатление, че бургазлията явно внимателно е наблюдавал играта на симпатичния слабак Го Ахед Ийгълс, тъй като е набелязал цели трима техни играчи.

Йоп ван дер Линден. Твърд титуляр в средата на отбраната, с договор до идното лято. Да дойде зимата без пари, за не особено висока заплата в Левски, както твърди Херо - никакъв шанс!

Да не говорим, че бързата ни проверка установи заявен интерес към Ван дер Линден от страна на Камбюр Луеварден - доста по-стабилен клуб от ГА Ийгълс към момента. С шанс за Лига Европа и сигурно бъдеще в Ередивизи.

„Има интерес към мен. Не изключвам обаче и да си остана в Дефентер", заявява пък самият играч на 6 януари тази година.

Друго момче от същия тим, чието име Херо спомена е Мауана Амефор. Играе като централен защитник и десен бек, с договор до края на сезона. Има само 6 мача за ГА Ийгълс, което означава, че вероятно би могло да разтрогне договора си половин сезон по-рано, за да отиде в Левски без пари. Това обаче би зависело и от клуба му.

Третото име от Ийгълс - Джефри Райсдайк е добре познато  в Холандия. Той минава за любимец на феновете на тима и доскоро бе твърд титуляр, макар че формата му напоследък спадна и се заседява на пейката. Той също има договор до 2015 година, но без никакъв шанс да бъде взет зимата безплатно. Самата му заплата също би била висока за „сините" стандарти, тъй като момчето би дошло със статута на макар и регионална звезда в Холандия.

Жосимар Лима от опашкаря Дордрехт би имал повече шансове за Левски. И той е в договорни отношения до 2015 година, макар че друг е въпросът, дали бранител от тима, допуснал най-много голове в Холандия (48 за 21 мача) е чак пък толкова добра опция за Левски. Шансът да дойде безплатно през зимата обаче е повече от нулев, тъй като е твърд титуляр в Дордрехт.

Минаваме към Сандер Фишер от Екселсиор. Трудна работа... Фишер е абсолютен титуляр за малкия ротердамски клуб, който дори се представя над очакванията този сезон. Има и железен договор до 2016 година. Абсуд да дойде без пари.

Що се касае до останалите имена в списъка на Херо - двете момчета от втородивизионния Фолендам и свободния агент Стивън Тиков, то там можем условно да приемем, че са във възможностите на Левски, дори и без допълнително проучване.

Фактът е обаче друг - прословутият списък с желани играчи то Димитров, поне в огромната си част е просто нереалистичен за Левски. Със същия успех Херо можеше да напише там и имената на Бейл, Меси и Роналдо. Така че дали е предал тези имена на Гонзо или не, де факто е почти едно и също - повечето от тях просто нямаше как да дойдат в Левски през зимата, та дори и след края на сезона.

Кой крив, кой прав в създалата си ситуация - всеки може да прецени сам...