Отборът на Самсунспор започна сезона с много надежди, след като привлече за треньор Петкович, който преди това ръководеше Йънг Бойс. Проблемите в младия отбор обаче вече са налице и тимът се намира на дъното на таблицата.

В следствие на тези проблеми в петък бяха прекратени договорите на вратаря Ахмет Шахин и ключовите полузащитници Ергюн Тебер и Мустафа Шарп.

Тебер е добре познах с изявите си в Бундеслигата с екипа на Айнтрахт Франкфурт, а Мустафа Шарп игра няколко години в Галатасарай, като освобождаването им драстично ще остслаби и без това позакъсалия тим на Самсунспор.

Като капак на всичко това в днешния двубой наказание ще изтърпи и бразилския бранител Андре Бахия, който игра дълги години във Фейенорд Ротердам преди да избере за продължение на кариерата си именно в Турция.

Самсунспор е отбелязал едва девет гола в петнадесет мача, като в последните три мача тимът изобщо не се е разписвал, като в последните пет мача натрупа четири загуби.

Дует в нападение са Бансе и Екигхо, които са доста бързи нападатели, но имат удивително лош завършващ удар, а днес срещу тях ще се изправи една много добра отбрана в лицето на Егеман и Сивоко от Бешикташ.

Истанбулският гранд навлезе в топ форма в последните мачове и въпреки отсъствието на Куарешма и Шимао натрупа победи, преди в последния кръг да завърши 1:1 вкъщи с Истанбул ББ, който е и доста корав съперник.

При тези обстоятелства и предвид класата си Бешикташ е безспорно с една крачка по-близо до трите точки от своя опонент, а и при такъв добър коефициент мисля, че всеки залагащ трябва да се възползва от тази възможност и да подкрепи гостите днес.

Прогноза: победа за Бешикташ

Сигурност: 70 %

Автор: Георги Сотиров