И третият ден от 12-то издание на IT Лигата поднесе много емоции и дъжд от голове. В група "D" победителят от 10-то издание на Лигата отборът на Мото Пфое спечели с 4:0 срещу Микрофокус. Точен на два пъти бе Йордан Гоцев, а по един път се разписаха Волен Чинков и Иван Каранджиев.

Много емоционално премина втората среща от групата между отборите на Софтуеър АГ и Ай Би Ем България. подкрепяни от мощни агитки и двата тима се хвърлиха здраво в битката, като всеки един заслужаваше успеха. Все пак след гол на Вангел Костадинов Софтуеър АГ спечели с минималното 1:0 и ще се бори за участие в директните елиминации.

В група "Е" надпреварата започна с двубой между последния победител в лигата - отбора на Министерството на правосъдието и дебютанта Хемимонд. Напълно закономерно по-опитният и обигран състав на министерството надигра съперника с 6:2. С попадения се отличиха Стефан Стоянов на два пъти, Николай Зашев, Васил Василев, Дамян Бакалов и Божидар Любенов. За дебютантите точни бяха Тодор Петров и Християн Костов.


Резултати:

група "D"
Мото Пфое - Микрофокус 4:0
Софтуеър АГ - Ай Би Ем България 1:0

група "Е"
Мин. на правосъдието - Хемимонд 6:2

Програма:
25.06 (четвъртък)

група "Е"
20.30 Интеркомпонент - Юникодерс

група "F"
21.15 Телелинк - Ай Би Ем Глобал
22.00 Банксервиз - Мусала Софт