Дуисбург срещу Франкфурт. Това е така да се каже "българското дерби" във втора Бундеслига днес - Валери Домовчийски срещу Илиян Мицански. Мицански се очаква да направи дебют за новия си тим, където играе под наем от Кайзерсалутерн, а атаката на Дуисбург се очаква да се води от Домовчийски.

За Дуисбург този мач е повече от стратегически. Освен, че това е началото на пролетния полусезон, с победа тимът ще се отдалечи съвсем от опасната зона и ще засили натам пряк конкурент в лицето на ФШФ Франкфурт.

След като начело на Дуисбург застана Оливър Рек, тимът се възроди и записа няколко победи, като особено в домакинските си срещи изживява ренесанс и постепенно стабилизира цялостното си представяне.

От Дуисбург се очакваше да се бори за промоция преди началото на сезона, но след лошия старт приоритетите се промениха. За тим с подобно качесто и играчи, опонент като днешния и подчертано слаб домакин едва ли ще представлява проблем. ФШФ Франкфурт е с единствената идея да не изпадне и всяка точка за тях ще бъде ценна, но срещи по-класния Дуисбург, при това като гост, едва ли ще има шанс за нещо.

Прогноза: Победа за Дуисбург