Апоел Беер Шева се намира в долната част на таблицата и всяка точка е ценна за тима, като близката бъдеща цел е само една - оставане в елитната група, чрез плейофите, които ще му предстоят.

Тимът е най-слабия домакин, като от осем домакинства загуби пет и в тези срещи допусна дванадесет гола.В цялостното класиране Апоел Беер Шева заема второто място на отбора с най-много допусната голове - цели 29.

Апоел Беер Шева не изповядва защитен футбол, което е видно от наличието и на бразилци в състав, което се приема за гаранция  за офанзивен стил в тима, но ниската сработеност на играчите и липсата на тактическа дисциплина често коства много голове в мрежата му.

Трите последни двубоя на Апоел завършиха с опцията под 2,5 гола, а това е прекалено много, предвид статистиката на тима и вероятно днес тази тенденция ще приключи.

Начело на тима на Апоел Акре е изрелският треньор Ели Коен, което е абсолютна гаранция за офанзивен футбол и много голове. Всичко това най-точно се обрисува с резултатите на тима в последните десет двубоя, като в седем случая те завършиха с изход над 2,5 гола, като в споменатите срещи на няколко пъти общия брой на попаденията беше около 4 или 5!

Изминалите десет двубоя на Апоел Акре завършха седем пъти с опцията над 2,5 гола, като в предишната си визита тимът отбеляза 4 гола. Тенденцията се прекъсна в предишното домакинство на тима в Коледния ден, когато тимът завърши 1:1 и е време днес отборът отново да избухне с доста попадения.

Голмайстор на Апоел Акре е един от тримата сърби в селекцията Стефан Шчепович, известен с предишните си изяви в Клуб Брюж и Сампдория. В единадесет двубоя той има шест попадения и е щатен изпълнител  и на статичните положения.

Като гост Апоел Акре е изиграл осем двубоя и е отбелязал четиринадесет гола и е допуснал единадесет, което означава, че тимът допуска средно по над един гол във всеки мач навън и това е чудесен показател от гледна точка за настоящия противник .

На собствения си стадион Апоел Беер Шева почти винаги бележи гол.

Апоел Беер Шева също трябва да трупа точки,  което мина през задължителното има трупане в домакинствата и за да се случва това, то тимът трябва и да бележи попадения. Апоел Акре ще се стреми да се задържи в горната половина на таблицата, за да участвата в плейофите определящи тимовете, които ще играят в европейските турнири, а и при този треньор тимът никога няма да заиграе дефанзивен футбол, като всичко това е гаранция за повече попадения днес.Коефициентът за подобно събитие стартира от ставка 2,20, което е невероятна възможност предвид днешния тираж.

Прогноза: над 2,5 гола

Вероятност: 90 %

Автор: Георги Сотиров