Анализаторът на Topsport.bg - Велислав Вуцов, коментира изминалия кръг от "А" група, в който Лудогорец, Левски и ЦСКА постигнаха победи, а Ботев (Пд) загуби ценни точки в борбата за челните места, а защо не и титлата. Ето какво каза Вили:

Изминалият кръг от първенството на „А" група предложи много изненади, но общо взето срещите бяха равностойни. Изключвам „разходката" на шампионите от Лудогорец срещу Нефтохимик в Разград. Нея дори няма да я коментирам, логична и лесна победа за „орлите", с оглед голямата разлика в класите. Всички други мачове преминаха равностойно ,с много борба, желание за победа и точки. Срещите държаха феновете в постоянен интерес.

Черноморец - Левски 1:3

Интересен двубой, в който "сините" победиха и взеха глътка въздух. Домакините бяха равностойни през първата част и в някои моменти от втората, но това не им донесе поне частичен успех, по простата причина, че първо допуснаха сериозни грешки в отбрана, и второ - пропуснаха редица изгодни положения за гол. Левски без да блести особено, бе с една идея по добрият отбор и заслужено спечели трите точки. В играта на „сините" отново се видя, че има сериозни пукнатини и пропуски в отбрана, като синхронът е доста нестабилен. Но пък за сметка на това в този мач атаката на Левски бе доста по-добра и ефективна. Освен отбелязаните три гола, имаше изиграни и пропуснати още няколко добри положения.

Берое - Ботев (Пловдив) 1:0

Една сериозна битка, в която логично или нелогично домакините бяха по-търсещият и по-желаещ победата отбор. Резултатът според мен е реален, предвид показаното от двата отбора на терена.Гостите от Пловдив, след мача срещу Щутгарт, леко върнаха газта в играта и представянето си, като изключим дербито с Локомотив. В атака скоростта, която имаха в първите срещи през сезона, примесена с добрите индивидуални качества, притежавани от доста от играчите, в този двубой не бяха на нужното ниво. Берое не е Берое от миналото първенство и страшно много се нуждаеше от един победен мач срещу добър и класен противник, в който да възвърне самочувствието си и да се върне в борбата за първата седмица. Все пак мачът си беше здрав, оспорван и на не лошо ниво.

Славия - Любимец 1:1

Мач с логичен край, в който два равностойни отбора не можаха да се победят. Малко по-съжаляващи трябва да бъдат гостите, които имаха по-чистите голови положения, изпуснати поради неумение от една страна и блестящ Георги Петков от друга страна. Лично на мен ми се стори, че това е мачът, протекъл под най-бавно и монотонно темпо в кръга.

Черно море - Локомотив (Сф) 2:2

Много интересен и драматичен мач с две лица.През първото полувреме "моряците" на едно вихрено темпо поведоха с два гола и имаха възможност да увеличат преднината си.През вторите 45 минути заспалите от първата част "железничари" се вдигнаха на щурм и след много пропуски все пак успяха в последните секунди да се доберат до много важна за тях точка. Недоумение буди това, че Черно море през втората част нямаше нищо общо с отбора от първото полувреме. Изпуснатите точки за домакините са точно толкова, колкото те с много пот и усилия спечелиха при гостуванията си на Берое и Левски.

Локомотив (Пд) - Пирин (ГД) 2:0

Не мога да коментирам тази среща, защото не съм наблюдавал и секунда от нея, но двубоят е завършил с логичен край. Отборът на гостите мач след мач се превръща в боксова круша и дано успее по някакъв начин да се мобилизира и промени, за да може срещите, в които участва, да не са толкова безинтересни.

ЦСКА  - Литекс 1:0

Последната среща от този кръг бе изключително важна за двата отбора и за класирането в групата. ЦСКА, без да блести и без да показва голямо качество, спечели много важна победа за себе си. На всички беше ясно, че точките са доста по важни от качеството на играта в тази среща.Представянето на двата отбора доказа напълно това. Много малко положения и пред двете врати, с много битка в средата на терена, изпълнена с безброй нарушения и накъсване на играта. В такова темпо и ритъм (накъсано) трудно може да се търси качество и красота. ЦСКА постигна ранен гол и идеята на тима в оставащото време на срещата бе как да се запази преднината си, а не как да я увеличи, което е логично и в никакъв случай осъдимо за треньора Стойчо Младенов. След като е дало резултат, нормално е да е правилно. Гостите от Ловеч пробваха, но просто не се виждаше как могат да стигнат до изравняване или обрат. Потенциалът на ЦСКА при всяко положение не е това, което видяхме. С наличните играчи е доста по голям, но явно че сработването при тях върви доста бавно.