Прогнози за някои от 1/4-финалните срещи от турнира в Мадрид. На корта ще видим първите трима в световната ранглиста, което ни дава обещания за много добър тенис. Ще станем ли свидетели на изненади. Вижте мнението на нашия редовен читател Антон Кънчев.

Роджер Федерер v Робин Содерлинг1.44 2.75

Ако има двубой, който да сме научили на изуст последните години, извън сблъсъците на сегашните първите трима, то именно това е мачът Федерер - Содерлинг. Шестнадесет сблъсъка помежду си с 15 към 1 съотношение за Роджър. Ако изключим турнирите за големия шлем, Федерер е дал само един сет на шведа през далечната 2005г. Трябва обаче да се отбележи, че единствената победа на Робин е миналата година на Роланд Гарос, където след като загуби първия сет с 3-6, той успя да спечели останалите три с 6-3, 7-5, 6-4. Във вчерашния ден от турнира Федерер загря с едночасова победа срещу Малис, докато Содерлинг имаше сериозна съпротива от Цонга и постигна победа с 7-6; 7-5;

Прогноза: Вероятност за тайбрек и сет за Содерлинг

Рафаел Надал v Микаел Лодра1.01 26.00

Първи сблъсък между двамата досега. Надал почина един ден, след като двубоя с Дел Потро не се състоя. Лодра случи на жребий досега и достигна максимума, който можеше да очаква от този турнир. Снощи в мач без много достойнства успя да отстрани представителя на домакините Химено-Травер след 1-6, 6-4, 7-6.

Прогноза: Лесна победа за Надал

Давид Ферер v Новак Джокович 4.00 1.25

Ноле продължава със серията си и въпреки добрите резултати за годината Давид Ферер едва ли ще успее да го спре. Сърбина няма още загубен сет на червена настилка през годината. Вчера срещу Гарсиля Лопес загуби само 8 точки в първия сет, при едва една на свой сервис.

Ферер е перфектен през годината с 27-6 победи към загуби и 13-2 на червено. Вчера отстрани украинеца Стаховски след 6-3 7-6, като в първия сет взе 100% от точките на свой сервис.

В двубоите помежду си имаме почти равенство с 5-4 победи на Джокович. На клей Ферер води с 3-0.

Прогноза: Победа за Джокович