Завърши 12-то издание на IT Лигата, в което участваха 32 отбора от IT сектора и сродни организации.

Бяха изиграни 64 срещи, в по-голямата част от които преобладаваше качествена игра и порастнало майсторство сред участниците.

В спор за трето и четвърто място един срещу друг се изправиха трикратният победител в Лигата Телелинк и единственият отбор, участвал във всички досегашни издания на турнира - състав на Сап Лабс.

С гол на Кирил Стоянов през първото полувреме момчетата от Сап Лабс поведоха в резултата и се опитаха да зъдържат минималната си преднина и да спечелят мача.

Не на това мнение обаче бяха играчите на Телелинк, които след два бързи гола дело на Ивайло Иванов и Валентин Игнатов обърнаха резултата в своя полза и спечелиха бронзовите отличия на турнира.

В големия финал за първи и второ място се срещнаха тимовете на Кодикс и Мин. на правосъдието, които се оказаха най-достойни за определяне на победителя в Лигата.

Мачът премина напълно равностойно и предложи много динамика, драматизъм, непрекъсната гонитба в резултата и много емоции на публиката.

Кодикс откриха чрез капитана си Христо Георгиев, но много бързо Васил Василев изравни. Това вдъхнови играчите на Кодикс и те поведоха след майсторски гол на Васил Николов.

Дълго време този резултат си запази, но към края на двубоя се усети умора в редиците на Кодикс, които отстъпиха инициативата на противника.

Красимир Георгиев отбеляза две попадения за Мин. на правосъдието, а съотборникът му Стефан Стоянов фиксира крайното и победно попадение за 4:2.

Така съставът на Мин. на правосъдието дублира успеха си от 11-то издание на Лигата, проведено през февруари и март тази година.

Следващото 13-то (фатално!!!) издание на IT Лигата ще се състои през месец септември тази година. )

Каним всички участващи отбори да се включат в тази надпревара.

Резултати:


15.07 (сряда)

финал за 3 - 4 място


Сап Лабс - Телелинк     1:2

финал за 1 - 2 място


Кодикс - Мин. на правосъдието    2:4

Индивидуални отличия:

Най-добър вратар      Цветан Попов (Сап Лабс)

Голмайстор                 Валентин Игнатов (Телелинк) 12 гола

MVP на турнира         Христо Георгиев (Кодикс)