След като видях всичките 32 отбора на Световното първенство, мога да кажа, че Испания се представи най-добре. Много съм впечатлен от играта на тима, не само от победата с 4:0 над Украйна. Футболистите на Арагонес изнесоха истински урок на съперника си. Испания ми стана най-симпатичния отбор, заради любовта с която играе футбол.


На другия полюс бяха украинците. Всички са виновни за краха. Поведението на терена не беше адекватно като за Световно първенство. Шевченко разочарова напълно. Направи много слаб мач, който не отговаря на неговата класа. Шева има "смекчаващи вината обстоятелства" с контузията, която претърпя на скоро. Очаквахме повече от него.

Нещастието дойде след слабо първо полувреме. Съдията Бусака беше малко по-строг къв Вашчук при дузпата. Защитникът хвана испанеца за шортите, но после го изпусна и Торес дори успя да стреля. Според мен не трябваше да го гони. Това довърши хората на Блохин и беше въпрос на време да получат още голове.


Испания правеше каквото си иска на терена. Футболистите участваха активно и в двете фази на играта. Най-стойностни бяха офанзивните играчи. Бих отличил Давид Вия, който доказа че е голямото име. Има шанса от резерва да стане най-голямата звезда. Вия вкара 2 гола, можеше да добави и трети. Впечатли ме също Фернандо Торес. Средната линия на "ла фурия еспаньола" показа как трябва да се играе. Нампомни ми за Барселона по времето на Йохан Кройф. Отлични бяха и защитниците, които намираха време и да участват в атаката.


За победата на Германия, мисля че беше заслужена. Очакваше се лесен мач срещу Полша, но не се получи. Поляците играеха на живот и смърт, защото знаеха, че ако загубят отпадат. Те започнаха изключително организирано и с желание, което на моменти преминаваше границите на позволеното. Кжиновек и компания показаха, че могат да делят мегдан с всеки в Европа. В първия мач се провалиха, но снощи не се стъписаха, контраатакуваха умело. Полша загуби нещастно в самия край, но и това го има във футбола.


Трябва да кажа няколко думи и за германската публика. Тя е наистина невероятна и от години не бях виждал толкова преданни и колоритни фенове по трибуните.


Смятам, че Михаел Балак не неправи нищо запомнящо се, въпреки голямото очакване на появата му. Но съм сигурен, че в скоро ще започне да показва това, което може, а то не е малко. Като цяло мисля, че Германия изигра тактически правилно мача. Момчетата на Юрген Клинсман не рискуваха, играха дисциплинирано.

В отбора няма звезди, но съм убеден, че германската машина ще вдигне оборотите в следващите срещи. Очаквам от младия Лукас Подолски да стане голям футболист и да направи име още на Световното първенство.