Завърши 13-то издание на IT- лигата. При участието на 24 отбора надпреварата премина под знака на напрегнати и равностойни двубои, в които участвуващите показаха завидно майсторство и пораснало качество в играта си.

В "малкия" финал за 3-4 място трикратният победител в лигата Телелинк размаза с 9:1 изненадата на турнира МБ България. Пет гола за победата реализира Стилян Цикалов, хеттрик добави Валентин Игнатов, а веднъж бе точен и Крум Мавродиев. Почетното попадение за МБ България реализира Никола Христов.

Очакваният с голям интерес финал между Мин. на правосъдието и Лирекс се оказа разочароващ в смисъл на интригата и равностойността на отборите. През целия мач преимуществото бе на страната на "правосъдниците", които не оставиха никакво съмнение относно крайния победител в турнира.

Въпреки че поведоха с гол на Марин Спасов момчетата от Лирекс не успяха да се поздравят с успеха и закономерно загубиха двубоя.Точни за победителите бяха Стефан Стоянов(хеттрик), Николай Зашев и Красимир Георгиев, а Руслан Ангелов с гол в последната минута на срещата фиксира крайния резултат 5:2 за Мин. на правосъдието.

Така Мин. на правосъдието завоюва за трети път отличието и купата остава завинаги в тяхната витрина.

Организаторите благодарят на всички участвуващи отбори за тяхното старание и се надяват в следващото издание на лигата да се представят по-добре.

Резултати:

Финал за 3-4 място
МБ България - Телелинк 1:9

Финал за 1-2 място
Лирекс - Мин. на правосъдието 2:5

Индивидуални призьори:

Най-добър вратар - Радослав Тодоров (Телелинк)

Голмайстор - Стефан Стоянов (Мин.на правосъдието) 14 гола

MVP на турнира - Марин Спасов (Лирекс)