Марсилия продължи в Шампионската лига и се добра до осминафинал, макар и по-доста съмнителен начин, но съдбата си знае работа и освен, че сега тимът ще се изправи срещу Интер Милано, то в първия мач ще бъде домакин на ст."Велодром" във Франция, като това драстично намалява шансовете за класиране, ако тимът инкасира попадения още в първия мач.

Въпреки тези си ангажименти, Олимпик запази добра форма във френския шампионат и „съумя" да загуби само веднъж в последните си десет двубоя. Позициите във френското първенство, даващи право на участие в континенталните турнири и догодина обаче са все още далеч и Марсилия трябва да се възползва от този момент, когато няма ангажименти в Шампионската лига, за да натрупа точки.

Когато е домакин в крайбрежния град Марсилия, едноименният тим Олимпик напълно спазва поговорката „Моят дом е моята крепост", като има една единствена загуба от началото на шампионата, а за целият минал сезон тимът загуби общо два пъти. Тимът се нуждае от три точки, моментът е много удобен, съперникът е неубедителен гост и победата за марсилци няма алтернатива.

Лориен е с една победа като гост в кампанията до тук (победата беше в първия кръг). Тимът разчита на домакинствата си, за да натрупа точки, като в момента е с четири поредни загуби навън и днес по всичко изглежда, че ще увеличи серията си на пет мача без победа като гост, като вероятно ще остане с напълно празни ръце днес.

Прогноза: победа за Олимпик Марсилия

Сигурност: 80 %

Автор: Георги Сотиров