Максим Стависки обжалва ефективната си присъда пред Върховния касационен съд. Това съобщи адвокатът му Росен Кожухаров, който е внесъл жалбата.

Шампионът по фигурно пързаляне на 5-ти януари тази година бе осъден в Бургаския апелативен съд да изтърпи наказанието си в затвора за причинената от него тежка катастрофа. Магистратите тогава постановиха и промяна в размера на обезщетенията.

Родителите на загиналия при инцидента Петър Петров да получат не по 90, а по 120 хиляди лева, а искът за изпадналата в кома Мануела Горсова да стане от 80 на 150 хиляди лева.

Кожухаров е обжалвал както ефективното излежаване на присъдата, така и увеличения размер на исковете. Все още не е насрочена дата за делото във Върховния касационен съд. Има вероятност обаче то отново да бъде върнато в Бургас и тогава трябва да се гледа от друг състав на Апелативния съд в морския
град.

До момента Стависки е изплатил напълно 80-те хиляди лева, присъдени от първоинстанционния съд като обезщетение на семейството на тежко ранената Мануела Горсова. Преведени са и част от сумите на родителите на загиналия Петър Петров.