Изиграха се полуфиналните двубои от 13-то издание на IT-лигата. И двата мача бяха много оспорвани и с драматични развръзки и показаха за пореден път порасналото майсторство и качество в играта на участвуващите отбори.

В първия полуфинал тимът на Лирекс надделя след изпълнение на дузпи над достойния си съперник отбор на МБ България. Още в самото начало играчите на Лирекс набързо отбелязаха два гола чрез своя голмайстор Руслан Ангелов и държаха контрол в мача и играта.

През второто полувреме обаче момчетата от МБ България се вдигнаха на щурм и мощно подкрепяни от своите фенове стигнаха до изравняване на резултатът след попадения на Росен Метев и Георги Георгиев.

Така се стигна до изпълнение на дузпи, където по-големият опит и рутина на състава на Лирекс си каза думата и се стигна до закономерна победа за тях.

Нито един от играчите на Лирекс не сбърка, докато Никола Христов и Деян Димитров от МБ България пропуснаха от бялата точка.

С голям интерес се очакваше вторият полуфинал, където един срещу друг се изправиха терикратният победител в лигата състав на Телелинк и победителят в последните две издания на турнира тим на Мин. на правосъдието.

И двата отбора предложиха много зрелищен, мъжки и изпълнен с много ситуации и пред двете врати двубой. Все пак съставът на Мин. на правосъдието се оказа по-резултатният отбор и след две попадения през двете полувремена на срещата дело на Николай Зашев и Стефан Стоянов стигна до спора за първото място, където ще защитава титлата си.


Резултати

1/2 финали

МБ България - Лирекс 2-2 /4-6 след изп.на дузпи/
Телелинк - Мин. на правосъдието 0-2

Програма

06.10. - вторник

Финал за 3-4 място
18.00 ч. МБ България - Телелинк

Финал за 1-2 място
18.45 ч. Лирекс - Мин. на правосъдието

19.30 ч.- Закриване и награждаване на победителите и индивидуалните призьори