Трима от водещите ни съдии Антон Генов, Христо Ристосков и Красимир Керезов бяха гости в 22-ото поредно издание на кръгла маса "Топспор", която се организира със съдействието на "Еврофутбол" и любезното домакинство на "Best Western City Hotel". Дискутираната тема бе "Има ли проблеми в българското съдийство?".

Антон Генов от името на всички съдии смело заяви, че той и колегите му са готови за пролетния дял на първенството и с нетърпение очакват старта му. "Въпреки, че наши чужди колеги ще ръководят десетина от срещите през пролетта, ние няма да им отстъпваме и сме готови за старта на първенството", сподели Генов.

Тримата родни арбитри изказаха мнението си, че с интерес очакват представянето на чуждите си колеги. "С интерес очакваме как ще се представят чуждите ни колеги. Любопитно ни е, дали те ще успеят да заслужат доверието, което им се гласува", сподели Антон Генов.

Колегите му Ристосков и Керезов са на същото мнение, като първият добави, че е редно след края на полусезона да се направи справка между ръководените срещи от наши съдии и от чужди. "Нека накрая статистиката покаже с какво ни превъзхождат чуждите колеги. Забелязал съм, че напрежение около тях не се създава. Преди поверяваните на тях срещи не се пише толкова много, колко за нас. След края на срещата чуждия съдия си заминава и всички го забравят, докато нашите грешки се коментират непрекъснато", сподели санданчанинът.

Керезов сподели мнението си, за което родните арбитри настояват пред Изпълкома - "Нека щом дадена среща се свири от чужд съдия, цялата бригада да си е тяхна. Ние не искаме да сме четвърти съдии и в повечето случаи да носим отговорност за чужденците, които свирят у нас."