Интересни срещи предложи и четвъртият ден от 13-то издание на IT Лигата. За първи път в историята на турнира бе регистрирана и служебна загуба заради неявяването на един от двата тима.

В първия двубой за вечерта отборът на Телелинк се наложи с 3:1 над състава на Грама след попадения на Иван Власев, Филип Николов и Лазар Друнчилов. За Грамма почетния гол отбеляза Светослав Ангелов. По този начин Телелинк постигна втора поредна победа в групата си.

ЕГТ записа служебен успех с 3:0 над МБ "БЪЛГАРИЯ", след като тимът на се яви за мача поради тийм билдинг на фирмата и неразбирателството между двата отбора за промяна на датата и часа на срещата, за което организаторите не носят вина.

В друг сблъсък Проксиад постигна равенство срещу ВМ УЕЪР. Резултатът откри Явор Бойчев от състава на ВМ УЕЪР, а Роман Ангелов донесе равенството в срещата. Така тимът на Проксиад постигна втори "х" в турнира и постави под съмнение класирането си за фазата на елиминациите.

В последните срещи от груповата фаза в група "А" се постигнаха средните резултати:

Сап Лабс завърши наравно 1:1 с Джонсън Контролс след голове на Кирил Стоянов (Сап Лабс) и Тодор Вълчев (Джонсън Контролс), а GB Services надигра убедително Мусала Софт с 5:3. Точни за победителите бяха Георги Йовков (2), Даниел Дудовски, Владимир Вътков(2). За сътава на Мусала сметката откри Едуард Мардисян с автогол. Още две попадения реализира Росен Попов.


Резултати:
18.09 (петък)

гр. E
Телелинк - Грамма           3:1

гр. F
EGT - МБ "България"        3:0 служебна победа
Проксиад - VM Ware        1:1

гр. A
Сап Лабс - Джонсън Контролс      1:1
Мусала Софт - GB Services     3:5

гр. B
Кодикс - Главбулгарспорт - отложен за 23.09 от 22.45 часа

Крайно класиране гр. "А"

1. GB Services                           7 т.  9-6 г.
2. Сап Лабс                               5 т.  4-2 г.
3. Джонсън Контролс               4 т.   5-4 г.
4. Мусала Софт                        0 т.   3:9 г.



Програма:
23.09 (сряда)

гр. "В"
20.30    IBM Bulgaria - Уникодерс

гр. "С"
21.15  Станга - Транс Телеком
22.00   I com - Инфраджистикс

гр. "В"
22.45  Кодикс - Главбулгарспорт, отложен от 18.09