На 12 юли (четвъртък) световната футболна централа ще решава спорни трансферни казуси, сред които e и този за спора между Левски и Енерги (Котбус) за Станислав Ангелов.

"Направихме каквото можахме по случая. Искахме да се намери разрешение на казуса, но немците не реагираха на нашата покана за среща в София. Вместо това Енерги разреши на Ангелов да тренира с отбора. Щом нямат желание, ще чакаме на 12-и юли ФИФА чрез комисията си за състезателните права да реши спора", сподели Константин Баждеков пред "Дарик" радио.

От страна на БФС вицепрезидента Михаил Касабов се е опитал да посредничи за решаване на спора. Той е предложил среща в БФС в понеделник, но от Енерги до сега не са отговорили.

Според директорът по финансовите въпроси в Левски, факта че БФС не дава жълтата карта на Ангелов, показва позицията на футболната ни централа.

"Вярваме че БФС ще защити нашата позиция, която ние смятаме за правилната в спора", сподели още Баждеков. "Не знам от какво ги е страх от Енерги да дойдат в София да водят разговори. Играли сме в Шампионска лига и тук са идвали Челси, Вердер и Барса и са се чувствали добре".

Снощи Станислав Ангелов изгледа отстрани контролата на Енерги (Котбус) с аматьорския Фортуна (Калтеннордхайм), в която тимът на Пелето и Димитър Рангелов победи с 6:0.