Много емоции и динамика донесе вторият ден от 13-то издание на IT-лигата. За отбелязване е доброто ниво и порасналото спортно-техническо майсторство на участвуващите отбори.

В група "D" един срещу друг се изправиха последният победител в Лигата - отборът на Мин. на правосъдието и класният състав на Лирекс. Неочаквано лесно и много бързо тимът на Мин. на правосъдието натрупа солидна преднина от 5 гола дело на Стефан Стоянов (2), Красимир Георгиев (2) и Васил Василев. За някой вина за това попадение носеше и неочаквано застаналият на вратарския пост лидер на съставът на Лирекс Стефан Джурелов.

През втората част обаче "правосъдниците" видимо намалиха темпото и закономерно бяха наказани от противника си, допускайки три попадения дело на Валери Златков (2) и Руслан Ангелов.

Все пак преднината от първото полувреме бе достатъчна и двукратният победител в Лигата се поздрави с успех с 5-3.

Във втората среща от същата група дебютантът в лигата Парафлоу бе разгромен с 0-10 от набралият самочувствие състав на Си Ес Си.

Точни за категоричната победа на отбора си бяха Огнян Симеонов с хетрик, Бойко Нисторо(2), Борис Костадинов, Живко Илиев, Светослав Павлов, Димитър Миленков и Валери Хаджилазов.

Със срещата между Телелинк и IBM Global започна борбата в грУПА "Е". Трикратният победител в турнира Телелинк отново даде заявка за сериозно присъствие и победи безапелационно с 4-0.

Попаденията реализираха Валентин Игнатов(2), Лазар Друнчилов и Стилиян Цикалов.

За съжаление в края на срещата последният получи директен червен картон за саморазправа с противников състезател, а след това удари с топката и съдията. За тази си постъпка провинилият се играч може да получи и още едно наказание от една среща, след като организаторите преценят и обсъдят постъпката му.

В другия мач от същата група дебютантите в турнира от Грамма Нет Ис напавиха летящ старт с убедителна победа с 6-2 срещу Куикстарт. Дебютните си голове в Лигата реализираха Калоян Божилов - хетрик, Ивайло Костов, Мартин Велинов и Светослав Ангелов.

За победените се отчетоха Огнян Астарджиев и Александър Ковачев.

Винаги наточеният и амбициран отбор на Проксиад стъпи накриво в първата си среща от група " F",  завършвайки наравно 2-2 срещу състава на МБ България. Головете на Георги Иванов и Димитър Митров за Проксиад не се оказаха достатъчни за победата.

Реализатори за противниците им бяха Росен Матев и Теодор Богданов.

Още един дебютант стартира успешно участието си в Лигата след класически резултат от 3-0. Това е съставът на Евро Геймс Технолоджи, победил VMWare. Точни за победители бняха Николай Георгиев на два пъти и Георги Георгиев.

В изтеглена среща от гупа "С" по желание и на двата тима двукратният победител в Лигата Станга размаза със 7-0 отбора на И Ком. По два гола за успеха на отбора си отбелязаха Мартин Матев и Васил Генов, а по един добавиха Христо Ангелов, Александър Милков и Данаил Крумов.


РЕЗУЛТАТИ:

гр. D

Мин. на правосъдието - Лирекс 5-3
Парафлоу - Си Ес Си 0-10

гр. Е

Телелинк - IBM Global 4-0
Куикстарт - Грамма Нет Ис 2-6

гр.F

Проксиад - МБ България 2-2
Евро Геймс Технолоджи - VMWare 3-0


ПРОГРАМА

16.09. - сряда

гр. А

20.30 ч. Джонсън Контролс - GB Services
21.15 ч. Сап Лабс - Мусала Софт

гр. В

22.00 ч. Главболгарспорт - Матрикс Глобал