Четвъртфиналите от 12-то издание на IT Лигата противно на очакванията преминаха при явно превъзходство на отборите, които продължават в полуфиналната фаза. Единствено първият сблъсък предложи равностойна и изпълнена с много емоции битка между Сап Лабс и Софтуеър АГ. Амбициозният тим на Софтуеър АГ поведе чрез голмайстора си Атанас Тодоров, но много бързо Сап Лабс обърнаха резултата в своя полза след голове на Станимир Иванов и Ивайло Иванов. Минималната преднина от един гол се запази докрая на срещата и Сап Лабс за пореден път е на полуфинал.

Във втория четвъртфинал трикратният победител в Лигата Телелинк разгроми с 6:1 имащия претенции за по-предно класиране състав на Проксиад. Гол след гол за тима си отбеляза Валентин Игнатов, който с петте попадения в срещата даде заявка за голмайсторския приз в турнира. Лазар Друнчилов вкара също за Телелинк, а Димитър Митров бе точен за Проксиад.

Последните два победителя в Лигата Мин. на правосъдието и Мото Пфое изиграха мач с две лица. През първото полувреме по-организирани и по-концентрирани играчите на Мото Пфое поведоха след гол на Ангел Гергинов и държаха контрола върху играта. Незнайно защо през втората част те влязоха в разногласия помежду си, което бе използвано умело от противниците им. Вторите на бързо след хеттрик на Васил Василев и гол на Николай Зашев си осигуриха победата и продължават към защита на титлата си.

В последния четвъртфинал отборът на Кодикс смаза със 7:0 скрития фаворит Лирекс. Нещастен гол на Марин Спасов от Лирекс даде предимство на Кодикс, които умело се възползуваха от това и довършиха съперника след попадения на Димитър Негревски (2), Христо Георгиев (2), Любомир Владов и Апостол Чопев.

Днес са полуфиналните срещи като от 20.00 се срещат Сап Лабс и Кодикс, а от 20.45 ще играят Телелинк и Мин. на правосъдието.

Резултати:
13 юли (понеделник)

Сап Лабс - Софтуеър АГ     2:1

Проксиад - Телелинк           1:6

Мин. на правосъдието - Мото Пфое      4:1

Кодикс - Лирекс                                      7:0