Доста хора предполагам, че ще заложат за победа днес на Юнайтед и вероятно няма да останат разочеровани. В Манчестър Юнайтед пък тайничко се надяват Сити да не спечели своето домакинство на Арсенал, като това е малко вероятно и вече беше отбелязано и с аргументи в рубриката за прогнози на сайта. Затова "червените дяволи" нямат друга алтернатива освен три точки тук, за да продалжът гонитбата със Сити.

Юнайтед отпадна от Шампионска лига и едва ли играчите на тима са особенно съблазнени от това да се борят за спечелване на турнира Лига Европа, като по скоро чисто психологически ще бъдат по-мотивирани и надъхани да спечелят първенството и да затвърдят за поредн път марката Манчестър Юнайтед пред цяла Англия, въпреки многомилионната селекция на Манчестър Сити.

Юнайтед по традиция печели подобни гостувания на средняците в таблицата и не допуска загуба на точки, както направи поред  в последните си гостувания на Евертън, Суонзи и Астън Вила.

К.П.Р. спечели доста щасливо срещу Челси, като за всички е видно, че Челси е в процес на изграждане като игрови стил и това рефлектира доста върху играта на тима и той е безкрайно колеблив, особенно когато е гост. Затова тази победа на К.П.Р я отдавам повече на моментен пробляск и стечение на обстоятелствата. В останалите си домакинства К.П.Р играеше с идеята да не загуби и често завършваше реми, като затова е показателно и наличието на само една домакинскта победа в показателите му.

К.П.Р. правеше селекцията си и привличаше играчи, а мачовете от първенството вече бяха започнали. Сработенсотта на тима е доста малка от едва няколко мача. За справка повечето по-нискостоящи в таблицата отбори успяват да се противопоставят на Юнайтед точно с обиграна отбранителна тактика, заучени комбинации за контри, отборен дух и пълно себеотрицание в името на клуба, който защитават, то в днешния опонент се забелязва отсъствие на подобни стойности.

Домакините ще напълни своя стадион до краен предел - това е ясно, като феновете на К.П.Р.  ще присъстват на истински празник отдавна чакан от тях и евентуалната загуба от Юнайтед едва ли ще помрачи настроението им, а и няма да е от особенно значение и за отбора, който едва ли разчита точно на точки спечели от кандидатите за шампион.

Прогноза: победа за Манчестър Юнайтед

Сигурност: 90 %

Автор: Георги Сотиров