ФИФАБългария се изкачи с две позиции в ранглистата на ФИФА за месец май, която бе публикувана в официалния сайт на централата.

Националният ни тим по футбол вече заема 36-ото място със 705 точки в актива си. Световният шампион Италия продължава да е на върха с 1606 точки, докато Аржентина изгуби едно място и се смъкна на третото с 1520 т. Втори в подреждането е Бразилия с 1538 т. Челната петица на класацията на Световната футболна федерация допълват Франция и Германия.

От съперниците ни в квалификационна група "G" единствено ние бележим прогрес този месец. С най-предно класиране е Холандия, като "лалетата" са на шестата позиция, както бе и през миналия месец. От 14-ото място Румъния се свлече на 15-о. От 63-ото място Беларус вече е на 64-ото, а Словения запази 76-ата си позиция. Албания от 77-а позиция падна на 78-а, а тимът на Люксембург загуби едно място и вече е 178-и.

Прогрес този месец отбелязва Шотландия, която се изкачи с пет позиции и вече е 14-та. Най-голям скок през месец май обаче бележи Конго – 23, и вече се намира на 61-о място в рейтинга.