Преди броени минути стана ясно, че Левски ще се сдобие с така търсения централен нападател. Георги Иванов призна, че „сините" са се договорили с 27-годишния нападател Лукаш Гикиевич, а официалното оповестяване на трансфера било въпрос на часове. На пръв поглед,  феновете на Левски едва ли ще изпитат върховна наслада от идването на поляка, но нека се запознаем малко по-подробно с неговата биография.

Гикиевич е роден на 26 октомври 1987 година в град Олщин, висок е 188 см. Големите му футболни успехи са свързани с тима на Шльонск (Вроцлав), с който печели местната Екстракласа и Суперкупата на страната. В този си период той обаче не е от основните състезатели на въпросния тим, изигравайки 44 мача, в които отбелязва и 9 попадения.


Като цяло може да отбележим, че Гикиевич не обича да се заседява на едно място. Твърде често сменя своите отбори, като престой над 12 месеца в даден клуб, за него си е истинско постижение. Статистиката сочи, че за 10 години професионална кариера, той е сменил цели 12 отбора, сред които: неизвестните  ДКС Добре Място, Мотор Любава, Нове Място, малко по-популярните - Полония Битом, ЛСК Лодз  и  Шльонск Вроцлав, както и чуждестранните Тобол (Казахстан) и АЕЛ (Лимасол).

Където и да се е подвизавал обаче, Гикиевич така и не се е превръщал в особен любимец на фенове и съотборници, бидейки основно резервен футболист. Единственото изключение прави престоя му в ЛСК Лодз, където за 30 мача отбелязва и 11 попадения.

Запомнящи за него пък остават мачовете му с АЕЛ (Лимасол) в квалификациите за Шампионската лига, където се изправя срещу руския гранд Зенит (Санкт Петербург). Именно той бележи за сензационната победа над питерци с 1:0, която в крайна сметка обаче  се оказва недостатъчна за елиминирането на богаташите от Русия.

От периода си в Кипър, Гикиевич завързва сериозно приятелство с националния ни селекционер Ивайло Петев. Полякът дори използва социалните мрежи, за да го поздрави с назначаването му като треньор на България.

В личния му живот няма нищо по-пикантно. Има красива приятелка, която явно е и неговата муза за добро представяне по футболните терени.

Лукаш е типичен централен нападател. Впечатлява с отлична физика и добра игра с глава. Според различни трансферни сайтове, цената му варира между 300-350 000 паунда.