Бургаският апелативен съд трябва да излезе с решение по делото "Стависки" до месец. Това обяви след вчерашното заседание съдията Георги Кошничаров. Както е известно, делото бе върнато за преразглеждане от Върховния касацонен съд (ВАС).

Защитата на пострадалата при катастрофата, която причини край река Ропотамо Максим Стависки преди година, Мануела Горсова и на загиналия при трагедията Петър Петров поиска световният шампион да получи ефективна присъда, а не условна, както постанови съда.

От прокуратурата също поискаха затвор за Стависки. В пледоариите си защитата настоя и отсъдените обезщетения да бъдат увеличени. Максим Стависки се яви на вчерашното заседание, като бе придружаван от Албена Денкова.

"Съжалявам за стореното. Надявам се на справедлива присъда. Искам да работя, за да мога да изплатя на близките на пострадалите това, което сам съм им причинил", заяви след заседанието Максим Стависки.

В началото на заседанието защитата му представи платежни нареждания за изплатени 210 000 лв без влязла в сила присъда. Според документите 80 000 лв са преведени по сметката за лечението на Мануела Горсова. Тя е получила и 20 000 лв дарение над присъдените 80 000 лева от съда. Останалите 110 000 лв са били за обезщетение на родителите на загиналия в катастрофата Петър Петров.