Mарек Дупница спечели с 2:1 като гост на Германея в местното дерби и засили отбора от Сапарева баня към аматьорските групи. Срещата бе от 22-ия кръг на Югозадната трета лига и ще се запомни с невиждания бой на стадиона в Сапарева баня, съобщава "Рirinsport.com".

На няколко пъти на терена влиза и полиция да успокоява страстите. При втория случай на терена в 60 -тата минута двата отбора се млатиха повече от 5 минути , но главния съдия Иван Иванов вдигна червен картон само на Димитър Чечев от Марек. Той е играл за Германея и провокира бившите си съотборници. На терена в мелето участваха и треньори, резерви и...дори и публика.

Еньо Кръстовчев избра Марек пред стиснати гърци

Еньо Кръстовчев избра Марек пред стиснати гърци

В Дупница доволни

Преди това червени картони получиха Аргиров от домакините след 22 минути игра и Димитър Владимиров от Марек 3 минути преди края на първото полувреме.

Така в крайна сметка дупничани завършиха срещата с 9 футболисти, а домакините с 10.

Тимът на Германея поведе в резултата с гол на Петър Янкулски в 50-тата, но Марек намери сили за обрат, макар вече да бе получил 2 червени картона. В 75-ата минута Николай Николов изравни от пряк свободен удар, а в 80-ата минута Робертин Атанасов вкара дежурното си попадение за 1:2 с красив прехвърлящ удар.

Дежурен делегат на срещата бе секретарят на АФЛ Александър Шатровски .