В първата половина на октомври Веселин Великов пое Черноморец Бургас. Задачата пред него е само една - да върне тима при професионалистите. Битката ще е здрава и интересна. Великов има опит с Дунав Русе и вярва, че може да повтори успехите. Ето какво сподели той пред "Тема Спорт".

Г-н Великов, как ви се видя нивото на Югоизточната Трета лига през времето, в което бяхте начело на Черноморец Бургас?

- Бях скептичен в началото, но впоследствие разбрах, че нивото е много добро. Мислех, че е по-слабо спрямо другите дивизии, но определено не е така. Приятно съм изненадан от футбола в групата.

Черноморец можеше ли да постигне повече от четвъртото място, на което зимува?

- Разбира се, че можеше и може. Вярвам, че през пролетта ще го направим. Да, освободихме доста футболисти, но ще направим нужната селекция и подготовка и през втория полусезон ще стоим по-добре.

Марек започва подготовка на 9-ти януари

Марек започва подготовка на 9-ти януари

Дупничани са почти готови с програмата за зимната си подготовка

Шест точки от лидера Несебър много или малко са?

- Ще го догоним. Имаме и пряк мач. Предстоят 19 кръга. Отборите са здрави и ни чакат сериозни битки. Всички зависи от това как ще се представим ние. Ако бяхме били Несебър и Гигант Съединение, щяхме да сме първи. Допуснахме и грешка с дубъла на Берое. Загубихме точки, които напролет трябва да наваксаме.

Кои отбори ви направиха най-добро впечатление?

- Гигант Съединение, Асеновец, Ямбол, Загорец Нова Загора, Розова долина Казанлък. Тимове, които са на много добро ниво. Въобще, както казах, групата се оказа доста равностойна и интересна и съм наистина приятно изненадан.

Ябълката на раздора при вас бе стадионът. Как стоят нещата към днешна дата, къде ще играете напролет?

- Засега оставаме в "Долно езерово". Работим да променим това, правим опити. Трудно е, мъчим се, но няма какво да направим.

Какви са вижданията ви за зимната селекция, от какво се нуждае Черноморец Бургас?

- Засега не искам да казвам нищо конкретно. На 9 януари ще започнем подготовка със седем нови футболисти. Това е. Имаме договорка, но докато не е факт, няма да обявяваме нищо, защото знаете, че в Трета лига няма контракти и всеки може да избере друг тим и да си тръгне. Деликатна тема е. Разчитаме на честната дума на футболистите. Все пак в последния момент всичко може да се случи. Имахме двама сигурни, но те вече отидоха в други отбори. Ще вземем играчи, с които да вдигнем нивото.

Печелили сте вече Трета лига...

- Да, с Дунав Русе, така че това не е нещо непознато за мен, но има още толкова много мачове да се изиграят. Искам през пролетта по-малко да говорим, а повече да работим. Да показваме израстване на терена.

Предвиждате ли зимен лагер?

- Не, ще се готвим изцяло в Бургас. Тук все пак ще сме в лагерна обстановка, на хотел. С Кариана Ерден на два пъти съм ходил зимата в Сандански и не бях кой знае колко очарован от условията, от терените. Тук имаме прилични игрища и съперници за контроли. Оставаме си на морето.

Какво беше нивото на съдийството, защото имаше доста недоволни отбори дори и в Трета лига?

- За мен беше под всякаква критика. Някои отбори в групата са много обгрижвани. Позволяват им се доста работи. За пример ще дам мача на Гигант Съединение с ЦСКА за купата. Видяхте какви картони им се вдигаха на домакините, и то правилно, и какви не им се дават в Трета лига. Едно от нещата, които трябва да се променят в тази група, е съдийството. Трябва да има сериозни наказания за реферите. Нужно е да се вдигне и чистото игрово време.

Ще има ли Бургас отбор във Втора лига?

- Заслужава го. Напролет ни чака здрава битка. Няма да се отказваме до последно и ще се борим с всички сили. Конкуренцията е сериозна и ще е много интересно.

Петър Златинов ще бъде новият треньор на Пирин (Гоце Делчев)

Петър Златинов ще бъде новият треньор на Пирин (Гоце Делчев)

От ръководството на клуба са изключително доволни от постигнатото споразумение