Първа купа в своята история взе отборът на родените през 2014 година в един от най-бързо развиващите се столични клубове Възраждане 2020. Малчуганите бяха безапелационни в турнира на БФС и заслужено ликуваха с трофея. Успехът е още по-значим, като се има предвид, че този тим бе селекциониран и започна подготовка преди по-малко от година.

Още в първия си мач малките "възражданци" дадоха заявка за триумф след като разгромиха София Спорт с 5:1 пред погледа на техния президент Владимир Стоянов. Последва успех над Витоша 13 (2:0) и ново 5:1 срещу Академик (Сф). По този начин Възраждане 2020 си гарантира първото място в групата и "тактически" отстъпи с 1:4 пред РМФ, за да може титулярите да запазят сили за полуфинала.

Там отборът, воден от капитана Боян Георгиев се наложи безапелационно над амбициозния отбор на "Том и Джери" със 7:4 и стигна до големия мач за Купата на БФС. Във финала Възраждане 2020 поведе в резултата с поредния гол на Георгиев, но допусна изравняване за 1:1. При дузпите точни бяха Боян Георгиев и Теодор Григоров, а вратарят Христо Врежаков пази фантастично и на два пъти спаси ударите от бялата точка. По този начин малките "възражданци" ликуваха с трофея, връчен им от служителите на БФС Димитър Георгиев и Пандо Кобуров. След мача децата поздравиха със специално обръщение своя съотборник Виктор Туповичарски, който пропусна турнира заради пътуване в чужбина.

"Това е фантастичен

успех за тези деца и техните родители, които показват, че полаганият труд винаги се възнаграждава. Горд и щастлив съм с този отбор, който буквално израства с дни. Събрахме го преди по-малко от година, а децата вече играят изключително правилен и красив футбол. Поздравявам ръководството, всички деца и родители в нашия клуб и им желая още по-хубави и емоционални моменти. Продължаваме напред", заяви главният треньор и изпълнителен директор на Възраждане 2020 Йордан Димитров.

СЪСТАВЪТ НА ВЪЗРАЖДАНЕ 2020 ЗА ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА БФС: Христо Врежаков, Теодор Григоров, Теодор Славчев, Боян Георгиев, Константин Билянски, Максим Райков, Кирил Стефанов, Томи Кирилов, Денислав Николов

Йордан Лечков се забърка в скандал по време на детски мач?

Йордан Лечков се забърка в скандал по време на детски мач?

Поне така твърди Борис Станков