Треньорът на Загорец Мирослав Миндев коментира сензационното елиминиране на Пирин (Благоевград) за Купата на България. Бившият голмайстор на Сливен и вече дългогодишен наставник на новозагорци говори пред "Тема Спорт" за успеха.

"Приятно съм изненадан от чуждестранните играчи на Пирин. Особено двамата братя Антонио ми направиха доста добро впечатление. Те са класа над другите. Чужденците вдигат нивото на Пирин. Ние обаче имахме по-чисти положения. Като гледах статистиката, всичко е в наша полза, като изключим притежанието на топката. Пирин имаха едно разбъркване. В продълженията стигнахме до 4 чисти положения и ударихме греда. После при дузпите вкарахме и петте и продължихме".

"Смятам, че закономерно се класирахме. Две-три момчета закъсняха за разбора, защото бяха на работа. Резервният ни вратар пък дойде директно за мача. Пирин може би го приеха с насмешка, но... В продълженията особено ги надтичахме, бяхме доста по-добре от тях", каза Миндев.

"Сега идва мач със Славия, но според мен ще искат да не играем в Нова Загора. Ще се борим срещу това. Теренът ни е супер, подготвихме и трибуни, и съблекални. Минимум за Б група имаме условия. Срещу Славия също имаме своите шансове", допълни той.

Драма с дузпи между Загорец и Пирин, радостта е за тима от Трета лига

Драма с дузпи между Загорец и Пирин, радостта е за тима от Трета лига

Новозагорци ще играя в следващия кръг срещу Славия