Председателят на Управителния съвет на Стандарт (Шивачево) Динко Николов заяви, че клубът не развива никаква дейност от няколко години насам. 

"Клубът е създаден от мен през 2001 година. До 2016 г. развивахме дейност. Имах подкрепа от местната власт до един момент. След това нещата се промениха и малко по малко нещата започнаха да си заминават и прекратих заниманията си с клуба. През септември 2020 г. исках да закрия клуба. Местната власт в Шивачево ме помоли да не го правя и те да поемат управлението. Аз се съгласих, като исках единствено да не съществува моето име в нито един официален документ. Именно заради това, което се случи - да не се злоупотребява и спекулира с моето име.

Доверих се на хората, че ще си изберат нов Управителен съвет на Общото събрание на 5-и февруари. Аз не желаех повече да бъда нито председател на Управителния съвет, нито да имам общо с клуба. Последно клубът е развивал дейност 2016/2017 година.

Този турнир, за който става дума, че сме взели участие през септември 2021 година, всъщност не е турнир. Това е мач на едни деца от 5 клас, които са със зелен екип. Всеки един клуб при регистрацията си посочва цвят на екипа. Нашият не е зелен, това няма нищо общо с клуба. В града абсолютно на всички им е ясно, че не се провежда никакъв тренировъчен процес към този момент.

Участвали сме в много турнири, имаме мачове и с ЦСКА, и с Левски. Клубът винаги е носил с гордост емблемата на Стандарт. Този екип, с който децата са играли на въпросното "мачле", нямат нищо общо с нашия клуб. Така не се развива детско-юношески футбол.

Не заемам ничия страна в конфликта. Ясно ми е, че има напрежение. Принципен човек съм. Затова реших да не премълчавам. С Бербатов категорично заявявам, че не съм се виждал. Аз знам, че има сигнал. Сигналът не е до мен, той е до Министерството на спорта. ММС сформира комисия, която да провери случая. С мен се свърза главен инспектор от ММС.

Тази комисия ме е търсила в Шивачево, а аз дори не знам, че все още съм председател на Управителния съвет на клуба. Когато ме потърсиха, аз им казах, че най-вероятно имат грешка, тъй като не се занимавам с клуба. Когато видях писмото от ММС за въпросната проверка, бях много афектиран. Постъпих коректно и се обадих на кметицата на Шивачево и на Областния съвет в Сливен и ги попитах как този делегат, без да знам че съм председател на УС, е излъчен", каза Николов пред "Спортал".