Спартак (Варна) ще го има на футболната карта. Това ще се случи през декември, когато Спартак (Варна) и Спартак 1918 официално ще се обединят. Вече е постигната договорка между двата клуба и сливането е формалност, съобщава "VarnaUtre".

Тарторите на феновете на ФК Спартак са разговаряли със силния човек в клуба Атанас Атанасов - Орела, а после и с този в Спартак 1918 - Красимир Зафиров. Всичко е уточнено, а Орела заяви дипломатично: "Да, има такива индикации. Единственото, което мога да ви кажа към днешна дата обаче, е, че най-правилно е да има един Спартак."

Обединението ще се осъществи в дните след последния мач за сезона на ФК Спартак - на 11 декември за

Купата на аматьорската лига в Попово. В момента е пред финализиране и сделката за обезпечаване на издръжката на клуба. Тя ще бъде поета от мъж със сериозно положение в обществото и бизнес във Варна, след чието идване ще бъде решен и проблемът с базата.

Финансовото укрепване ще позволи на Спартак да се върне по най-бързия начин в професионалния футбол. Тъй като на практика отборът е загубил шансове за първото място в Трета лига - Североизточна лига, той може да влезе в "Б" група през юни 2017 година по покана от БФС. Това вече се случи преди месеци с други отбори, които не бяха завършили на първо място в третия ешелон. В противен случай Спартак ще е в "Б" група най-късно през май 2018 година.