Созопол е уредил два спонсора. Те ще осигурят над половината от бюджета на "небесносините", ако влязат във Втора лига.

Ето и какво съобщават от морския клуб на официалната си Фейсбук страница:

ФК Созопол договори два сериозни спонсора за следващия сезон, ако евентуално "небесносините" спечелят промоция за Втора лига. На този етап имената на фирмите, които ще се ангажират с 60% от бюджета за следващата година, остават в тайна. Сериозни скаути присъстваха на морското дерби в събота, на стадион "Лазур" в Бургас, като един от тях бе чужденец. Специалистите следяха изявите на двата отбора, но останаха много доволни и впечатлени от работата на гостите. Има вероятност и за повиквателна в националния отбор за един от чуждестранните футболисти на "небесносините".

Скаутите бяха категорични, че мястото на Созопол е в професионалния футбол, имайки предвид и прекрасната база, която притежава отбора от курортното градче. Тяхното мнение бе, че тимът на Маргарит Димов е изпуснал победата срещу именития си съперник, който е трябвало да се доказва пред футболната общественост и своите привърженици. "Небесносините" завършиха 1:1, но бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути, показаха характер, воля и желание за победа, но късметът не бе на тяхна страна. Гостите владееха инициативата през целия двубой, а през втората част напречната греда спаси "шейховете" при един мощен изстрел на Антонио Ласков от границата на наказателното поле. Нефтохимик бе плах и страхлив, като това не се понрави и на феновете на домакините, които на моменти буйстваха в своя сектор.

Созопол продължава да преследва своята цел, а именно промоция за Втора лига догодина. "Небесносините" все още нямат поражение от 24-и ноември 2018, когато последно Марица Пловдив успя да спечели трудно у дома с 2:1 над вампирите. След шест последователни успеха и равенство в събота, Созопол остава на втората позиция с 54 точки, с три по-малко от "шейховете" и е единственият конкурент на Нефтохимик за челната позиция в Югоизточната Трета лига.