Излезе съдебната регистрация на новия Футболен клуб Спартак Варна. Той ще бъде представляван от членовете на УС Людмил Горанов, Атанас Атанасов, Димитър Трендафилов, Илко Станчев и Траян Дянков.

Клубът ще започне да функционира пълноценно, ако Община Варна изпълни двете му искания - да получи за безвъзмездно ползване стадион "Спартак" с прилежащите части и спортен комплекс "Локомотив". Решение по казуса се очаква най-рано на следващата сесия на ОбС, която ще е в края на юни или началото на юли. Преди това казусът с базите трябва да бъде обсъден от комисията по собственост и стопанство.

Феновете на Спартак вече припознаха този клуб за свой и техните надежди са, че отново ще аплодират своите любимци на терена наесен. Ако Спартак разполага с базата си, има реален шанс да влезе направо в Североизточна "В" група, тъй като по наредба тя може да се попълни с още 5-7 тима, а досега от четвъртия ешелон желание да влязат в третия са афиширали едва три отбора. Крайният срок за подаване на заявки за участие в новото първенство на Североизточна "В" група е 22 юли.

Членовете на УС на ФК Спартак Варна желаят да започнат на чисто и ако е необходимо ще стартират от най-ниското ниво на родния футбол.