Пълна мобилизация обявиха от Нефтохимик за голямото дерби с Ботев (Пд). Двубоят е в неделя от 14,30 часа и въпрек, че "шейховете" изостават доста в класирането са готови на всичко, за да бият "канарчетата". От клуба на привържениците на Нефтохимик дори поканиха и кмета на Бургас да подкрепи отбора на мача през уикенда.

Ето и пълното обръщение на "зелените" до медиите:
"Клуб на привържениците на Нефтохимик кани кмета на град Бургас г-н Димитър Николов както и едни от най-известните му фенове в лицето на Ивайло Вълчев и Димитър Рачков на дербито с Ботев(Пловдив) в неделя от 14:30ч. на ст.Лазур. Също така фенклубът съвместно с привърженици на клуба нечленуващи в него и самото ръководство на футболния клуб организират шествие за срещата.

Феновете се събират в 12:00ч. пред паметника на Альоша в центъра на града и в 12:30ч. ще потеглят за ст. Лазур. Клуб на привържениците на Нефтохимик призовава всички които се чувстват истински фенове на отбора към цивилизовано и нормално поведение и въздържане от вандалски прояви по-време на самото шествие както и преди, по-време и след самата среща. Ние знаем, че сме най-добрите в Бургас нека го докажем и на стадиона като държание."