В периода 30.06 - 06.07.2024 г. се проведе иновативният футболен лагер IFC за деца и юноши на възраст между 7 и 17 години в Тетевен.

В събитието се включиха 107 подрастващи футболисти, които имаха възможността и шанса да се учат от водещи специалисти в детско-юношеския футбол в България, Франция и Швейцария.

International Football Camp се превърна в единствения по рода си лагер на Балканския полуостров, включващ в щаба си треньор с UEFA Pro Лиценз в лицето на Добри Митов.

Снимка 679277

Източник: topsport.bg

Опитният специалист беше директор на кампа и създаде с колегите си творчески микс от най-доброто от френската и швейцарската футболни методологии. За целта в щаба на IFC влезнаха доказани имена като :

Матиас Сюш, който е главен методист към Френската Футболна Федерация и District de Provence de Football;

Бенжамен Бодиу, който е директор на футболната академия на Mauguio-Carnon в близост до Монпелие;

Жофре Каде, който има дългогодишен опит като треньор в школата на Лозана-Спорт, Швейцария;

Снимка 679279

Източник: topsport.bg

Към тези водещи чуждестранни треньори се присъединиха родни специалисти с широка футболна експертиза в лицето на координатора на Динамо Загреб за Източна Европа Цветлен Димов, един от най-добрите индивидуални треньори в страна Айдън Ариф и неговият еквивалент от Великобритания Стефан Балев, водещият технически треньор Милан Филипович и други реномирани имена от родния футболен пейзаж.

Истината е, че никога досега не е имало толкова компетентен и стикован щаб на ниво детско-юношески футболни лагери в България и това явление се забеляза отчетливо на терена сред участниците от всички краища на страната.

Снимка 679286

Източник: topsport.bg

Отличните условия на терена в Галата подсигурени от кмета г-н Младен Младенов и денонощната работа на местния събитиен координатор Румен Трифонов направиха мястото на събитието своеобразен футболен оазис, от който черпиха знания и умения в рамките на шест дни подрастващите футболисти.

Акцентът в спортно-технически план беше поставен върху техническото, когнитивното развитие и футболната интелигенция. Именно тези компоненти са водещи в съвременното усъвършенстване на младите таланти и ги шлифоват до силно блестящи диаманти, които озаряват впоследствие европейската футболна сцена. Това е и една от целите на амбициозния проект International Football Camp. Отделно от придобиването на нови футболни умения и затвърждаването на усвоените такива, IFC е истинска платформа за реализация на българските футболни таланти, които получават шанс да се покажат и докажат във водещите западноевропейски футболни държави.

Снимка 679281

Източник: topsport.bg

Това се случи и с лятното издание на IFC 2024, тъй като 16 млади футболисти от лагера бяха забелязани и ще бъдат поканени на международни прояви във Франция в рамките на сезон 2024-2025.

Традицията ще се затвърди и занапред, защото вече на дневен ред е зимното издание на International Football Camp, което ще се проведе в периода 25.12 - 30.12.2024 на топ базата на Therma Village в Кранево.

В следващите три седмици сайтът www.ifcamps.com ще бъде обновен с актуалната информация за предстоящото събитие на проекта IFC, а дотогава можете да получите подробна информация на телефон 0888 88 11 02.