Треньорът на Чавдар (Етрополе) Йордан Юруков ще води аматьорския национален отбор на България в предстоящите квалификации на турнира "Regions Cup" - официален турнир на УЕФА, съобщи пред БТА вицепрезидентът на БФС Румен Вълков.

Това е първа кампания, в която Юруков ще води националния отбор за аматьори, след като в предишните няколко сезона начело на отбора беше Красимир Манолов от Левски (Карлово).

Йордан Юруков ще бъде треньор в Трета лига

Йордан Юруков ще бъде треньор в Трета лига

Поема Чавдар (Етрополе)

Квалификациите в техния втори етап ще се проведат от 25-и до 31-и октомври в Албена. В група 6 са отборите на Прахова Мунтения (Румъния), аматьорският национален отбор на Република Ирландия и аматьорски отбор на Сан Марино. Напред продължава само победителят в групата.

България има сериозни традиции в първенството за аматьори на УЕФА, наречено Regions Cup. Отборът ни е бил два пъти европейски шампион, веднъж сребърен медалист и меднъж има 3-о място.

Отборът ще бъде селектиран приоритетно от футболисти от Югозападната Трета лига, вероятно ще има и сериозна група футболисти от Югоизтока. В двата региона вече се проведоха регионални лагери, в които Юруков видя доста като брой футболисти, върху които да работи.