Членът на управителния съвет на ФК Черноморец (Бургас) и управляващ школата на клуба Илиан Илчев е подал оставката от позициите, които заема. Шокиращото е, че това се случва три дни след поредния успех на академията на "акулите" през този сезон - влизане в Елитната група до 17 години след три преминати квалификационни кръга.

В специално изявление до БТА, медиите и обществеността Илчев разкрива мотивите си за това решение. Илчев пое работата в школата през есента на 2021-а година и за по-малко от 12 месеца не само бяха постигнати резултати на терена, ами и децата се увеличиха. От 110 деца преди неговия ангажимент, сега на стадион "Черноморец" тренират близо 180. Бизнесменът добавя, че да запали близо 70 малки момчета в любов към играта футбол е най-голямата му победа.

Георги Чиликов вече е треньор на Черноморец (Бургас)

Георги Чиликов вече е треньор на Черноморец (Бургас)

За последно той водеше тима на Арда

Също така бившият защитник на Черноморец от 80-те и 90-те години обяснява, че решението му няма нищо общо с вчерашното назначение на Георги Чиликов като старши треньор на мъжкия отбор. Напротив, самият той подкрепя това решение и адмирира завръщането на Чиликов в родния му клуб, както и амбицията му да върне "акулите" в професионалния футбол.

"От този момент приключвам с ДЮШ и Черноморец. Подадох си оставката и като член на УС. 6 месеца се действаше подмолно зад гърба ми от хора от УС, правеше се всичко възможно школата да се провали. Докато тези хора са в клуба, аз нямам място там. Всички знаят за кого говоря. Въпреки това и въпреки тези хора, с треньорите се справихме повече от добре. Оставям най-добрата школа в Бургас. Деца, младша и старша - всички са на 1-во място в първенствата, където участнат.

По възрасти мога да кажа, че децата 2008 набор са в топ 4 за купата на България. Същият отбор игра два кръга на баражи за Елитна група, но просто не им стигнаха сили и късмет. Старша възраст родени 2004 - топ 8 за купата на България. Младша - класиране за Елитна група U17. Добро представяне на всички набори. Толкова добро представяне на ДЮШ на Черноморец до сега е нямало повече от 10 години. Благодаря на всички деца, треньори и родители за подкрепата която имах от тях. Пожелавам успех на всички", се казва в изявлението на Илчев.

По непотвърдена информация, още двама членове на УС на Черноморец са си подали оставките. Ако това е вярно, то трябва да бъде свикано ново извънредно Общо събрание и да се избира нов УС. Още повече, че председателят на управата е със забрана да изпълнява дейности във футбола.