Георги Чиликов е новият треньор на Черноморец. Това съобщиха в официалната страница на бургазлии във Фейсбук. За последно той водеше тима на Арда. Въпреки добрите резултати на кърджалии, обаче, той бе освободен от поста.

"Прибирам се у дома, за да направим всичко възможно Черноморец отново да заиграе в професионалния футбол. Всички заедно ще опитаме да върнем отбора там, където му е мястото. Трябва да се обединим - фенове, бивши футболисти и бизнес. Повече подробности ще съобщим на специална пресконференция, чиито датата час на провеждане ще обявим на по-късен етап", заяви Чиликов пред клубния сайт на Черноморец.

Георги Чиликов е роден е на 23 август 1978 г. в Бургас. Юноша е на Черноморец. Като футболист играе като централен нападател. Носил е екипите на Черноморец, Нефтохимик, Левски, Насионал Мадейра, ЦСКА, Далиен (Китай) и Тобол (Костанай).

Голмайстор на България през 2003 г. с 23 гола за Левски. Шампион на България през 2002 г. с Левски. Носител на купата на България през 2002, 2003 и 2005 г. За националния отбор на България е изиграл 9 мача с 1 гол, за "Б" националния е изиграл 1 мач и е вкарал 1 гол. Участник е на ЕП'2004 в Португалия.

След края на състезателната си кариера Георги Чиликов е дългогодишен асистент Димитър Димитров. Той е основна фигура в екипа на Херо в отборите на Нефтохимик, Черноморец, Лудогорец, Иртиш (Павлодар) и Берое. Бил е старши треньор на Левски U17, Оборище (Панагюрище), а за последно води Арда.

"Добре дошъл у дома, Чили! На добър час и много успехи с любимия Черноморец", пишат от клуба.

Марчо Дафчев пое Атлетик (Куклен)

Марчо Дафчев пое Атлетик (Куклен)

Водеше дубъла на Локо