Атанас Джамбазки е новият старши-треньор на врачанския Ботев, новината дойде от председателя на управителния съвет на клуба инж. Николай Иванов, който е и кмет на Враца.

"Днес /26 май/ подписахме договор с г-н Джамбазки и той официално е новият наставник на представителния отбор. Той започва веднага да работи по селекцията на състава за следващото първенство", заяви инж. Иванов.

Подготовката за новото първенство започва на 6 юли, а първото занимание е насрочено за 6 юли от 18 часа. Час по-рано Атанас Джамбазки и екипът му ще бъдат представени на пресконференция, която ще се състои на стадион „Христо Ботев".

Засега е ясно, че на новия наставник на врачани ще помагат Ивайло Младенов /кондиционен треньор/ и Румен Ненов /треньор на вратарите/. Има вероятност в щаба със статут на играещ помощник-треньор да бъде привлечен и Георги Мечечиев. На Джамбазки ще помага и Николай Николов, който доскоро работеше в ДЮШ на врачани.

"Ботев ще започне подготовка на 6 юли /понеделник/ в домашни условия, като от 20 юли отборът ще замине на подготвителен лагер извън Враца. Засега имаме две предложения, които обмисляме - Тетевен или Банско", допълни още председателят на УС на ПОФК Ботев Николай Иванов.

"Готов съм за предизвикателството, което ми предоставя Ботев Враца. Идвам, за да помогна със знанията си отборът да се върне по-бързо там, където му е мястото. Престоят във В група трябва да е временен и всички усилия - мои и на колегите ми от спортно-техническия щаб ще са насочени към тази цел", заяви Атанас Джамбазки.

Новият старши-треньор на врачани допълни, че разчита на подкрепата на публиката и спортната общественост в града.

"Време е за обединение на всички, които обичат Ботев - това е истината и това е целта пред всички нас. Нека забравим всичко останало и да мислим само за отбора", допълни Джамбазки.