Георги Чиликов обясни пред колегите от dsport решението си да напусне поста старши треньор. 

"Няма да навлизам в подробности. Но причините поради които вече не съм старши треньор на Черноморец Бургас, са свързани с организационни проблеми и такива с базата, на която играем. Отборът върви много добре спортно-технически и му пожелавам да продължи да е първи в групата, но не съм съгласен да се премести от Бургас и да домакинстваме в Долно Езерово.

Аз се върнах в родния ми град, за да може всички заедно да възродим футбола в него и исках да продължим да играем и да радваме феновете от град Бургас, но по различни причини, най-вече финансови, трябва да се преместят домакинствата извън Бургас на терена в Долно Езерово. С това не съм съгласен", заяви Чиликов.

Момчил Цветанов подписа с гърци

Момчил Цветанов подписа с гърци

Бившият национал подписа с гръцкия втородивизионен Анагениси Кердица

"С оглед на амбициите, които имахме - завръщане в професионалния футбол, в Долно Езерово няма как да получим лиценз за това ниво.

Ясно е, че наемите растат, но с диалог можехме да останем на базата на Черноморец. Условията за тренировки няма да са същите и мотивацията на играчите сигурно няма да е както досега.

Съжалявам, че някои футболисти ги подведох и дойдоха в Черноморец заради мен. Вярвам във възраждането на бургаския футбол и пожелавам успех на отбора", допълни доскорошният наставник на Черноморец Бургас.

Георги Чиликов се надява да не стои дълго време без работа като старши треньор.