Четири от 19-те тима в Югоизточната "В" група ще играят с нови имена, съобщиха от Зоналния съвет на БФС в Пловдив. След съответните юридически процедури и съдебни пререгистрации нови имена ще имат следните тимове: Левски-2006 (Стара Загора) ще се казва Левски-Стара Загора (село Ягода), а през сезон 2009/2010 г. ще играе домакинските си мачове на стадиона в село Горно Ботево, докато приключи ремонта на стадиона в Ягода.

Черноморец (Несебър) се преименува Равда-1954 (село Равда) и ще играе мачовете си на стадиона в селото. Химик (Димитровград) ще носи името Димитровград-1947 (Димитровград) и ще играе на стадион "Миньор".

Атлетик (Бургас) се пререгистрира в Нефтохимик-1986 (Бургас) и ще играе на стадиона в бургаския квартал Долно Езерово. Космос (Бургас) ще играе домакинските си срещи на градския стадион в Чирпан, Габровница-04 (с. Горно Сахране) ще ползва за домакинските си мачове стадион "Цвятко Радойнов" в селото, а Марица (Пловдив) ще играе домакинските си срещи на стадион "Марица" в Пловдив.

Всички останали тимове ще ритат на градските стадиони в градовете или селата, където са съдебно регистрирани. Председателят на ЗС на БФС-Пловдив Димитър Енчев съобщи, че съставът на групата за новото първенство е отново 19 тима. С нарочни писма са се отказали от участие отборите на Поморие, Горубсо (Рудозем) и Странджа-Металург (Средец). На техните места са включени отбори, участвали в квалификациите за "В" група, по реда на отпадането им: Габровница-04 (Горно Сахране) и Загорец (Нова Загора).

Друг отпаднал от квалификациите тим - Борислав (Първомай) не е пожелал да заеме свободното място и затова групата остава с непълен състав и нечетен брой клубове. Димитър Енчев съобщи, че от новия сезон отпада изискването за двама юноши, които да играят поне 46 минути в тимовете от "В" група. След това на съвещанието говори председателят на Аматьорската футболна лига Румен Вълков. Той обеща, че до 2 седмици клубовете ще получат по 20 тренировъчни топки от лигата. Вълков съобщи за разговорите си с президента на БФС Борислав Михайлов за подпомагането по какъвто и да е начин - с екипировка или финансово - на детско-юношеския футбол.

В заключение председателят на АФЛ призова за повече феър-плей по време на срещите.