Петима от новопривлечените в Беласица попаднаха в групата от 18 за мача в Панагюрище срещу Оборище. Това са играещият помощник-треньор Ели Маркес, Мохамед Потчи, Живко Димитров, Иван Макриев и Венцислав Маламов.

Някогашна надежда на ЦСКА стигна до Левски (Карлово)

Някогашна надежда на ЦСКА стигна до Левски (Карлово)

Павел Головодов продължава да се лута из отборите от Трета лига

Всички те, плюс намиращите се в отлична форма сенегалец Жустино Мендес, Симеон Бояджиев, Любомир Граминов, Атанас Карачоров, Живко Димитров, капитанът Марти Таушанов и играещият на ниво във всеки мач вратар Захари Димитров са предпоставка феновете, които ще подкрепят отбора в Панагюрище, да са оптимисти за положителен резултат. Мачът ще се играе на стадион Орчо Войвода. Чест прави на ръководството на Беласица, че се съгласи да има лагер-сбор за този мач в Панагюрище, където се проведе и последната тренировка ден преди двубоя.

Лично управителят на петричкият клуб Венко Папалюгов ще наблюдава тази среща. Очаква се, както го е правил и друг път през изминалото първенство, при успех за петричките футболисти да има допълнително финансово стимулиране.

В момента отборът на Беласица е далеч по-силен от есента, което се видя много ясно по време на контролните срещи по време на зимната подготовка. Футболистите тренираха с настроение през седмицата и се очаква да се изнесе един много качествен и резултатен мач и да се докаже, че привличането на футболисти отвън е удачно.