Сенегал постигна победа с 2:0 над аутсайдерa Кабо Верде и се класира за 1/4-финалите на Купата на африканските нации в друг спорен мач от континенталната надпревара.

Кабо Верде остана с играч по-малко само след 21 минути игра, когато Андраде получи директен червен картон. Ключовият и най-спорен момент се случи в 57-ата минута, когато Садио Мане имаше шанс пред вратата на съперниците, а вратарят Хосе Возиня излезе от наказателното поле, последва ужасен удар в главата между двамата играчи. .

Возиня очевидно беше дезориентиран от удара и се караше със съотборниците си и медицинския екип, но алжирският съдия Бенбрахам Лалу реши да му даде червен картон, оставяйки Кабо Верде с девет играчи на терена.

Мане, въпреки удара, остана на терена и отбеляза победния гол за Сенегал в 63-ата минута, но очевидно не можа да продължи и седем минути по-късно беше изваден от игра. Младият нападател на Олимпик (Марсилия) Бамба Диенг в 92-ата минута използва предимството на Сенегал, за да вкара още един гол и подпечата билета за 1/4-финалите.