Крилото на Кристъл Палас Вилфред Заха попадна в разширения състав на Кот д"Ивоар за предстоящия турнир за Купата на Африка. Включването му е факт след неговото решение да се откаже от националния отбор на Англия и да играе за "слоновете".

24-годишният Заха, бивш играч на Манчестър Юнайтед, е роден в Кот д"Ивоар, но има два мача за английския национален отбор - срещу Швеция през ноември 2012-а и срещу Шотландия през 2013-а. И двете срещи обаче бяха приятелски и затова той има право да играе за държавата, в която се е родил.

Купата на Африка започва в Габон на 14 януари и може да значи, че Заха ще пропусне максимум 6 седмици от сезона на Кристъл Палас.

Кот д'Ивоар е новият футболен крал на Африка!

Кот д'Ивоар е новият футболен крал на Африка!

"Слоновете" победиха Гана след дузпи

Бранителят на Манчестър Юнайтед Ерик Байли очаквано е сред 24-мата на селекционера на Кот д"Ивоар Мишел Дусуе, както и ветеранът от Херта Саломон Калу, който е готов за петия си турнир на Африка.

Кот д"Ивоар ще защитава спечелената преди две години титла на континента. Подготовката на "слоновете" започва на 2 януари в Абу Даби. Другите най-известни имена в тима са Серж Орие (ПСЖ), Франк Кеси (Аталанта), Вилфред Бони (Стоук Сити) и Макс Градел (Борнемут).