Царско село и Арда завършиха 0:0 в битката на новаците в новия футболен шампионат на България. Гостите имаха териториално предимство, но головите положения в мача бяха малко.

Така и двата тима още нямат отбелязан гол в групата на майсторите. Все пак срещата е историческа за Царско село, защото тима от полите на Витоша записа първа точка в елита.

Царско село - Арда 0:0, здрава битка без голове
на живо

Царско село - Арда 0:0, здрава битка без голове

Новаците се срещат още във втория кръг на новия шампионат

Двата отбора се хвърлиха в здрава борба от първите секунди. Никола Спасов беше позиционирал играчите си отзад и разчиташе на бързото преливане в атака.

Гостите, подкрепяни от няколко гласовити фена задържаха повече топката, но срещаха затруднения с добре построената защита на "царете".

Преди почивката така и не падна гол въпреки няколкото не лоши ситуации пред двете врати. Чворович и Караджов стояха стабилно на местата си и авторитетно се намесваха в малкото ситуации, в които се налагаше да го правят.

Снимка 434916

Източник: LAP.bg

Гостите продължиха да са по-активни след подновяването на играта. Те слизаха опасно до вратата на противника, но все не успяваха да стигнат до удар.

Домакините изцяло се изгуби и рядко поглеждаха напред. Все пак 15 минути преди края Караджов трябваше да спасява акробатично далечен удар.

Малко след това се случиха двете най-интересни събития в срещата. Първо Георги Минчев остана сам срещу Караджов. Стражът успя да спаси с крак, а след това защитата се справи със серията от мелета пред вратата на Арда.

Снимка 434921

Източник: LAP.bg

В последвалата контра Радослав Василев надбяга защитата на Царско село, но този път Чворович успя да спаси.

До края кърджалийци продължиха да са по-настойчиви, но нулевото равенство се запази.

И двамата треньори останаха доволни от точката и са оптимисти за бъдещето.

Снимка 434915

Източник: LAP.bg